novilogo

Radno vreme:
Ponedeljak - Petak: 09-20h
Subota: 09-18h
Nedelja: 12-14h

srbija gb
ru de

urologija

Dr Dragan Vukanić - BIOGRAFIJA

dr_vukanicMagistar medicinskih nauka, asistent na Medicinskom fakultetu u Beogradu, primarius, specijalista dečje hirurgije i subspecijalista dečje urologije. Zaposlen na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu.

Hernije kod dece

lat. Hernia, eng. Hernia in children

Preponska kila (hernija, bruh lat. Hernia inguinalis) – jedan od najčešćih uzroka hirurških intervencija u dečjem uzrastu. Javlja se u 1-3% slučajeva, a čak tri puta češće kod prevremeno rođenih mališana, 8x češće kod dečaka nego kod devojčica 2x češće sa leve strane, a kod 16% dece sa obe strane.

Fimoza

Lat. Phimosis, eng. Phimosis

Fimoza je suženje otvora prepucijuma (kože polnog uda) ispred vrha glansa. Ona predstavlja komplikaciju koja nastaje na prelazu unutrašnjeg na spoljašnji list prepucijma, jer je kožica na tom prstenu izgubila elsatičnost i rastegljivost.

Retencija testisa (Nespušteni testis)

lat. Retentiotestis, eng. Retention testis (Undescended testis)

Retencija testisa ili nespušteni testis je poremećaj kod kojeg u toku trudnoće kod muškog ploda – dečaka nije došlo do spuštanja testisa u njihov prirodni položaj – u mošnice (mošnje, skrotum), samo sa jedne strane ili obostrano.

Varikocela (Proširene vene testisa)

lat. Varicoceletestis, eng. Varicocele

Varikocela je proširejne venskog spleta testisa, najčešće levostrano, koje se dijagnostikuje testom povećanja intraabdominalnog pritiska i ultrazvučnim pregledom, a krajnje razvijeni oblici se registruju i u miru.

icon-phone

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim
Zvezdara
Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki 2019.

phone