novilogo

srbija gb
ru de

Reumatologija

Prim Dr Gordana Sušić

Institut Za Reumatologiju

gsusic

Prim. dr sc. med. Gordana Sušić, pedijatar-reumatolog, naučni saradnik Instituta za reumatologiju Beograd,

Specijalizaciju iz pedijatrije završila 1991., užu specijalizaciju iz reumatologije 1998. Magistrirala 2006., doktorirala 2011.  Objavila do sada preko 150 radova iz oblasti dečje reumatologije, učesnik brojnih naučnih skupova u zemlji i inostranstvu.Dvadesetogodišnje iskustvo u pedijatrijskoj reumatologiji. Konsultant Univeritetske dečje klinike, Specijalne bolnice Banja Koviljača i Dečje klinike KBC Podgorica.

Obavlja preglede dece i adolescenata sa reumatskim tegobama, ultrazvučni pregled zglobova. 

Bavi se dijagnostikom i lečenjem dece sa juvenilnim idiopatskim artritisom i drugim oblicima artritisa, sistemskim bolestima vezivnog tkiva i drugim autoimunskim bolestima, bolovima u koštano-zglobnom sistemu, problemima vezanim za rast. 

PREGLEDI KOJE OBAVLJA:

  • Dijagnostika i lečenje reumatoloških bolesti

Dr Ivica Jeremić je diplomirao 2006. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu godine sa prosečnom ocenom 9,97 kao student generacije. Nakon završenih osnovnih studija medicine, završio je specijalističke akademske studije iz imunologije i doktorske studije iz molekularne medicine. Specijalistički ispit iz interne medicine položio je sa odličnim uspehom. Od 2009. godine zaposlen je u Institutu za reumatologiju, gde radi kao lekar specijalista. Od juna 2015. godine izabran je za asistenta Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Tokom studija više je puta proglašavan za najboljeg studenta; dobio je i nagradu za studente generacije Beogradskog Univerziteta. Tokom 2014. i 2015. godine dobio je nagradu ‚‚Dr Zagorka Berović‚‚ za najveći naučni doprinos u reumatologiji. Autor je i koautor većeg broja radova u domaćim i međunarodnim časopisima, između ostalog publikovao je i rad u prestižnom časopisu Nature Medicine.
Sfera interesovanja Dr Jeremića obuhvata sistemske bolesti vezivnog tkiva, artitise, metaboličke bolesti kostiju i bolne sindrome.
Dr Ivica Jeremić obavlja dijagnostiku i terapiju zapaljenskih reumatskih bolesti (reumatoidni artritis, sistemski eritemski lupus, ankilozirajući spondilitis, psorijazni artritis, polimiozitis, dermatomiozitis, vaskulitisi), degenerativnih reumatskih bolesti (artroza šaka, kuka i kolena), metaboličkih bolesti kostiju (osteomalacija, osteoporoza), bolesti deponovanja kristala (giht, hondrokalcinoza), lokalnih bolnih sindroma (bolno rame, bol u vratu, bol u leđima, bolovi nastali zbog zapaljenja tetiva i burzi), kompleksnih regionalnih bolnih sindroma (algoneurodistrofije) kao i specifičnih bolnih sindroma i sindroma hroničnog bola (fibromialgija, miofascijalni bolni sindromi, bol udružen sa polineuropatijama).

 

icon-phone

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim
Zvezdara
Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Website by mzlaki icon Studio Mzlaki 2019.

phone