Urologija

Biografija

dr_vukanicMagistar medicinskih nauka, asistent na Medicinskom fakultetu u Beogradu, primarius, specijalista dečje hirurgije i subspecijalista dečje urologije. Zaposlen na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu.

Opširnije>>>

lat. Hernia, eng. Hernia in children

Preponska kila (hernija, bruh lat. Hernia inguinalis) – jedan od najčešćih uzroka hirurških intervencija u dečjem uzrastu. Javlja se u 1-3% slučajeva, a čak tri puta češće kod prevremeno rođenih mališana, 8x češće kod dečaka nego kod devojčica 2x češće sa leve strane, a kod 16% dece sa obe strane.

Opširnije>>>

Lat. Phimosis, eng. Phimosis

Fimoza je suženje otvora prepucijuma (kože polnog uda) ispred vrha glansa. Ona predstavlja komplikaciju koja nastaje na prelazu unutrašnjeg na spoljašnji list prepucijma, jer je kožica na tom prstenu izgubila elsatičnost i rastegljivost.

Opširnije>>>

lat. Retentiotestis, eng. Retention testis (Undescended testis)

Retencija testisa ili nespušteni testis je poremećaj kod kojeg u toku trudnoće kod muškog ploda – dečaka nije došlo do spuštanja testisa u njihov prirodni položaj – u mošnice (mošnje, skrotum), samo sa jedne strane ili obostrano.

Opširnije>>>

lat. Varicoceletestis, eng. Varicocele

Varikocela je proširejne venskog spleta testisa, najčešće levostrano, koje se dijagnostikuje testom povećanja intraabdominalnog pritiska i ultrazvučnim pregledom, a krajnje razvijeni oblici se registruju i u miru.

Opširnije>>>
icon-phone

 

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim

Zvezdara

Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

 

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.