dr Ivica Jeremic

ijeremic

Asistent dr. sci. med. Ivica Jeremic, naucni saradnik, specijalista interne medicine-reumatolog

Institut za reumatologiju

Dr Ivica Jeremić je diplomirao 2006. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu godine sa prosečnom ocenom 9,97 kao student generacije. Nakon završenih osnovnih studija medicine, završio je specijalističke akademske studije iz imunologije i doktorske studije iz molekularne medicine. Specijalistički ispit iz interne medicine položio je sa odličnim uspehom. Od 2009. godine zaposlen je u Institutu za reumatologiju, gde radi kao lekar specijalista. Od juna 2015. godine izabran je za asistenta Medicinskog fakulteta u Beogradu.


Tokom studija više je puta proglašavan za najboljeg studenta; dobio je i nagradu za studente generacije Beogradskog Univerziteta. Tokom 2014. i 2015. godine dobio je nagradu ‚‚Dr Zagorka Berović‚‚ za najveći naučni doprinos u reumatologiji. Autor je i koautor većeg broja radova u domaćim i međunarodnim časopisima, između ostalog publikovao je i rad u prestižnom časopisu Nature Medicine.
Sfera interesovanja Dr Jeremića obuhvata sistemske bolesti vezivnog tkiva, artitise, metaboličke bolesti kostiju i bolne sindrome.
Dr Ivica Jeremić obavlja dijagnostiku i terapiju zapaljenskih reumatskih bolesti (reumatoidni artritis, sistemski eritemski lupus, ankilozirajući spondilitis, psorijazni artritis, polimiozitis, dermatomiozitis, vaskulitisi), degenerativnih reumatskih bolesti (artroza šaka, kuka i kolena), metaboličkih bolesti kostiju (osteomalacija, osteoporoza), bolesti deponovanja kristala (giht, hondrokalcinoza), lokalnih bolnih sindroma (bolno rame, bol u vratu, bol u leđima, bolovi nastali zbog zapaljenja tetiva i burzi), kompleksnih regionalnih bolnih sindroma (algoneurodistrofije) kao i specifičnih bolnih sindroma i sindroma hroničnog bola (fibromialgija, miofascijalni bolni sindromi, bol udružen sa polineuropatijama).

icon-phone

 

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim

Zvezdara

Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

 

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.