Reumatologija

ijeremic

Asistent dr. sci. med. Ivica Jeremic, naucni saradnik, specijalista interne medicine-reumatolog

Institut za reumatologiju

Dr Ivica Jeremić je diplomirao 2006. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu godine sa prosečnom ocenom 9,97 kao student generacije. Nakon završenih osnovnih studija medicine, završio je specijalističke akademske studije iz imunologije i doktorske studije iz molekularne medicine. Specijalistički ispit iz interne medicine položio je sa odličnim uspehom. Od 2009. godine zaposlen je u Institutu za reumatologiju, gde radi kao lekar specijalista. Od juna 2015. godine izabran je za asistenta Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Opširnije>>>

Burzitis

Na mestima gde tetive prelaze preko kostiju nalaze se male kesice ispunjene tečnošću koje služe da amortizuju pritisak i smanje trenje. Nalaze na različitim mestima u telu i njihovo zapaljenje može da bude razlog za pojavu jakih bolova. Zapaljenje burzi zove se burzitis, a on može da bude akutni i hronični.

Opširnije>>>

Nakon bilo kog oštećenja krvnog suda ili oštećenja tkiva, na mestu povrede dolazi do gomilanja trombocita (krvnih pločica), koji kad se aktiviraju izlučuje velike količine faktora rasta i citokina koji služe da ubrzaju oporavak tkiva i stimulišu sintezu kolagena i drugih proteina. Upravo ovo svojstvo trombocita je iskorišćeno za tzv. PRP tretman.

Opširnije>>>

U zglobu se nalazi sinovijalna membrana koja produkuje sinovijalnu tečnost bogatu hijaluronskom kiselinom. Hijalurosnka kiselina zahvaljujući viskoznoj strukturi „podmazuje“ zglobne površine prilikom pokreta i amortizuje zglob.

Opširnije>>>

Cellular Matrix predstavlja poslednji domet regenerative medicine.Sadrži epruvetu za pripremu PRP-a, u kojoj se već nalazi 40 mg visokomolekularne (1550 kDa) hijaluronske kiselina.

Opširnije>>>
icon-phone

 

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim

Zvezdara

Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

 

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.