Gastroenterologija

Biografija

Prof PerisicStudije medicine:Medicinski fakultet u Beogradu

Specijalizacija iz pedijatrije: Institut za majku i dete, Novi Beograd – nastavna baza Medicinskog fakulteta u Beogradu

Subspecijalisticke studije pedijatrijske gastroenterologije,nutricije,hepatologije i digestivne endoskopije: tokom 27 meseci - Department of paediatrics,Gunma School of Medicine,Maebashi,Japan, mentor: Professor Dr Takayoshi Kuroume, Department of gastrointestinal endoscopy, Gunma School of Medicine,Maebashi,Japan,mentor: Professor Dr Toshikazu Sekiguchi; tokom 3 meseca - Division of pediatric gastroenterology, UCLA School of Medicine, Los Angeles,USA,mentor: Professor Dr Marvin Ament. Redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Opširnije>>>

Ishrana primenom FODMAP dijete namenjena je pacijentima sa sindromom “nervoznog” creva.

U prvi mah zvuči krajnje neobično činjenica da jabuka, kruška ili pak med mogu da škode detetu i dovedu do bola u trbuhu, nadimanja ili dijareje. Šta je zapravo zajedničko ovim namirnicama i da li su one baš za svakoga zdrave?

Opširnije>>>

Uvod

Celijačna bolest je trajna nepodnošljivost glutena, proteina pšenice, raži i ječma. Smatra se da oko 2% ljudi u Evropi i Americi boluje od celijakije. Njene bitne odlike su sledeće: to je doživotna nepodnošljivost glutena, uz evidentna ozbiljna morfološka i funkcionalna oštećenja sluznice tankog creva, koja gubi sposobnost upijanja hranljivih supstanci. Postoji i čitav spektar simptoma i znakova bolesti, od kojih neki nisu direktna posledica hronične dijareje odnosno malapsorpcije. Ovo je jedna od najčešćih bolesti organa za varenje dece i odraslih koja se ispoljava kod onih koji imaju naslednu predispoziciju za tu bolest. Jedini način lečenja je doživotna ishrana bez glutena.

Opširnije>>>
icon-phone

 

ZAKAŽITE PREGLED

011 286 23 72
062 222 688

icon-direction

POSETITE NAS

Pedijatrija Medilek Tim

Zvezdara

Koste Trifkovića 1. Beograd

icon-mail

 

PIŠITE NAM

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.